Mobile Banner

De zwemlessen

Deze worden gegeven in de prachtige zwemaccomodatie van recreatiepark Samoza te Vierhouten. Waarbij de accommodatie tijdens de lesuren vanaf 17.00 uur exclusief in gebruik is door de zwemschool. De zwemlessen A.B.C zijn bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar die leren zwemmen in kleine groepjes van 6 tot 8 kinderen en zo worden opgeleid voor het diploma. Het afzwemmen gebeurt altijd in het zwembad op recaratie park Samoza.

Door de kleine groepjes krijgen de kinderen alle aandacht voor het voortraject en het hoofdtraject.

Diploma_A_Small.jpgDiploma_B_Small.jpgDiploma_C_Small.jpgDiploma_01jpg.jpg
 

Onze zwemschool onderscheid zich met de nieuwe diploma’s van S.T.A.  

S.T.A. is een onderdeel van het ENVOZ, waar onze zwemschool gebruikt van maakt. Ze geven peuters en kleuters de mogelijkheid om al heel jong op een plezierige en speelse manier een kikker brevet of de otter diploma te  behalen zodat ze dan met een kleine dosis ervaring door kunnen stromen naar de basiselementen van het A diploma.

Aquanaut_ Small.jpgkikker_brons.png  maanvis.pngwalvis.png  Aquanaut_Gehaald_Small.jpg
 

Opzet van de lessen.

De opzet van de lessen is er voor bedoeld dat de kinderen met veel plezier leren zwemmen. De lessen worden door mij persoonlijk gegeven. Het zwembad heeft diep water 110 tot 140 cm, daarom zwemmen de kinderen in het begin met drijfmiddelen. Dit is natuurlijk na het waterwennen in het mooie, ondiepe bad. Het ondiepe bad is 30 cm diep en heeft een leuke olifanten-glijbaan en een kleine klimpiramide. 


Foto7.jpg    Foto6.jpg    

Ik begeleid de kinderen altijd vanuit het water, later in het hoofdtraject kan het zijn dat ik ook corrigeer vanaf de kant dit om de techniek beter te kunnen beoordelen. De lessen duren 45 minuten met een kindvriendelijke aanpak. Leuke speeltjes zoals flexibeams, opduikkikkers en andere leuke oefeningen worden gedaan om op spelenderwijze het zwemmen, drijven en onder water kijken aan te leren.   

Foto2.jpg  WhatsApp Image 2016-11-03 at 20.35.46.jpeg

Voor het A diploma leren de kinderen o.a. onder water zwemmen, watertrappen - dit noemen we kikkerdansen - het kijken onder water, met kleding zwemmen en natuurlijk 4 verschillende zwemslagen.

Zwem je fit (Banenzwemmen)

Banenzwemmen onder professionele begeleiding om je conditie, techniek en gezondheid te verbeteren, Iedereen is welkom.
Bij zwem je fit kunnen ook de senioren hun diploma krijgen.

Zwem-je-fit-02.jpg     Zwem-je-fit_01.jpg

Aanmelden kan via de volgende link: Zwem je fit


Privé-zwemlessen  

Ook voor privé-zwemlessen kunt u bij zwemschool De Horizon terecht. Privéles wordt gegeven aan maximaal twee kinderen per les en natuurlijk ook gewoon 1 op 1. De lessen worden gegeven van maandag t/m vrijdag overdag en dit kan tussen 12.00 en 16.00 uur.

Peuterzwemmen  

Vriendje worden met het water 
Op een natuurlijke wijze leren voortbewegen in het water.

Dit gebeurt op een speelse manier en onder deskundige begeleiding. Het bewegen in het water heeft vele voordelen, hij/zij wordt behendiger en sterker, longen ontwikkelen zich beter en contact met andere kinderen vind makkelijker plaats. De relatie tussen ouder en kind wordt versterkt.

Foto8.jpg  Peuter_Zwemmen_01.jpg

Peuterzwemmen wordt gegeven op maandag van 9:15 tot 11:15
Voor actuele prijzen zie onze Tarieven

*vanaf 18 maand t/m 2,5 jaar

 
Ouderenzwemmen

Ook de senioren onder ons kunnen bij zwemschool De Horizon zijn of haar A.B.C. diploma halen. Dit kan 1 op 1 maar ook per 2 of drie personen. Alle 7 basis elementen zullen dan aan de orde komen en op een leuke manier worden aangeleerd. Voor het  seniorenzwemmen kunt via email of telefonisch uw vraag stellen. Of u kunt een afspraak maken voor een voorkeurstijd. Uw kunt natuurlijk ook gewoon het inschrijfformulier invullen en u voorkeur daar op aangeven en dan nemen wij natuurlijk contact met uw op.

Kinderen met een beperking

Alle kinderen zijn bij onze zwemschool welkom. De kinderen met een beperking kunnen bij ons gewoon een diploma halen. Heeft uw vragen hier over kunt uw via email of telefonisch uw vraag stellen of een afspraak maken voor een voorkeurstijd. Uw kunt natuurlijk ook gewoon het inschrijfformulier invullen en u voorkeur daar op aan geven. Dan nemen wij natuurlijk contact met uw op.